Skip to main content

«Πρωτάρης» βουλευτής του «En Marche» για κτήριο Εθνοσυνέλευσης: «Είναι όπως στην τηλεόραση»

«Είναι όπως στην τηλεόραση, αν και φαίνεται λίγο μικρότερο». Με αυτό το σχόλιο περιέγραψε σε δημοσιογράφους ο 43χρονος  Σιλβέν Μεγιάρ -νεοεκλεγείς βουλευτής του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν- την πρώτη του εντύπωση από το κτήριο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, μην μπορώντας να κρύψει τον θαυμασμό του για το κτήριο.

Ο κ. Μεγιάρ, ένας από τους τέσσερις βουλευτές που εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο, εισήλθε στο κοινοβούλιο έχοντας μαζί του έναν χάρτη του κτηρίου.

Έχοντας διατελέσει δημοτικός σύμβουλος σε διαμέρισμα του Παρισιού, ο κ. Μεγιάρ εξέφρασε την ελπίδα να διδαχθεί πράγματα από την εμπειρία των βετεράνων του κόμματός του. «Θα είναι σαν μεγαλύτεροι αδελφοί, θα μας βοηθήσουν» σημείωσε.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι η ηγεσία του κόμματος του κ. Μακρόν «Η Δημοκρατία Μπροστά» (LREM) σχεδιάζει να παραδώσει επιμορφωτικά σεμινάρια στους νέους βουλευτές. «Θα είναι σαν επαγγελματικό σεμινάριο» σχολίασε ο κ. Μεγιάρ.

Πάντως, όπως δήλωσε, θα συνεχίσει να εργάζεται μια ημέρα την εβδομάδα στην εταιρεία διανομής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, στην οποία είναι συνιδρυτής, εκτιμώντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει να παραμείνει προσγειωμένος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters