Skip to main content

Ο Τραμπ κατέκτησε το Διαδίκτυο με ένα αινιγματικό tweet περί… «covfefe»

Πρωταγωνιστής στο Διαδίκτυο έγινε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όχι όμως για κάποια αμφιλεγόμενη τοποθέτησή του, αλλά για ένα tweet του το οποίο χαρακτηρίστηκε αινιγματικό.

Σε ανάρτησή του αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε «Despite the constant negative press covfefe» (Παρά τον διαρκώς αρνητικό Τύπο covfefe), με την τελευταία λέξη του tweet να δημιουργεί απορίες και να γίνεται γρήγορα πρώτο θέμα συνομιλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εύθυμα σχόλια άρχισαν να κατακλύζουν το Twitter και το #covfefe έγινε γρήγορα ο όρος με τις περισσότερες αναζητήσεις και συζητήσεις, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για κάποιο σφάλμα στο σύστημα αυτόματης γραφής του κινητού του Αμερικανού προέδρου -ο οποίος φαίνεται πως επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί εκ νέου για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης- και λίγους να «βλέπουν» κάποιο… κρυπτογραφημένο μήνυμα για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πάντως, αρκετές ώρες αργότερα, η ανάρτηση αφαιρέθηκε, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επανέρχεται με νέο tweet του, καλώντας τους χρήστες του Διαδικτύου να βρουν το πραγματικό νόημα της συγκεκριμένης λέξης.

Το Regent’s Center της αγγλικής γλώσσας στο Λονδίνο, πάντως, διευκρίνισε: «Για όλους τους μαθητές μας στην αγγλική γλώσσα, μπορούμε να πούμε πως το covfefe δεν είναι αγγλική λέξη. Προς το παρόν».

Ο κ. Τραμπ χρησιμοποιεί συχνά το Twitter προκειμένου να τοποθετηθεί για ζητήματα της επικαιρότητας.