Skip to main content

Όσοι τρώνε συγκεντρωμένοι χάνουν βάρος, λένε οι επιστήμονες

Να τρώει κανείς… συγκεντρωμένος, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από την τηλεόραση, το κινητό του ή τη δουλειά του, αν επιθυμεί να χάσει κιλά, συνιστά ομάδων Αμερικανών ερευνητών.

Οι ερευνητές -με επικεφαλής την δρα Καρολάιν Νταν του Πολιτειακού Πανεπιστημίου στη Βόρεια Καρολίνα- πειραματίστηκαν επί 15 εβδομάδες με 42 ανθρώπους που έτρωγαν συγκεντρωμένοι το φαγητό τους (χωρίς περιορισμούς στη διατροφή), καθώς και με άλλους 38 εθελοντές (η ομάδα ελέγχου), οι οποίοι από την πλευρά τους έτρωγαν με τις συνήθεις περισπάσεις.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα μέλη της πρώτης ομάδας έχασαν κατά μέσο όρο σχεδόν δύο κιλά στο διάστημα των 15 εβδομάδων και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν την παραμικρή δίαιτα.

Μετά από ένα εξάμηνο, τρεις στους τέσσερις συμμετέχοντες δεν είχαν ξαναπάρει τα κιλά που είχαν χάσει, ενώ μερικοί είχαν χάσει κι άλλα.

Απαραίτητη προϋπόθεση, κατά τους ερευνητές, είναι να τρώει κανείς απολύτως συγκεντρωμένος το φαγητό του, αν είναι δυνατό χωρίς να σκέπτεται κάτι άλλο, περίπου σαν να διαλογίζεται.

Η επιστημονική ομάδα έκανε τη σχετική ανακοίνωση στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ