Skip to main content

X Æ A-12: Ο Έλον Μασκ και η σύντροφός του εξηγούν πώς προφέρεται το όνομα του γιου τους αλλά… διαφωνούν

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ και η τραγουδίστρια σύντροφός του Grimes μαγνήτισαν το ενδιαφέρον μετά την ανακοίνωση του ονόματος του νεογέννητου γιου τους, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχουν καταλήξει για το πώς ακριβώς πρέπει να προφέρεται, σύμφωνα με το CNN.

Η 32χρονη τραγουδίστρια από τον Καναδά – το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Κλερ Μπουσέ – περιέγραψε με ανάρτησή της στο Twitter τι ακριβώς σημαίνει το όνομα X Æ A-12  που δόθηκε στο βρέφος, το οποίο ήρθε στον κόσμο τη Δευτέρα.

Όπως εξήγησε, το «Χ» είναι η άγνωστη μεταβλητή που χρησιμοποιείται στα μαθηματικά, ενώ το «Æ» είναι ο τρόπος με τον οποίο η Grimes προφέρει το Ai, που – όπως συμπλήρωσε – παραπέμπει στην αγάπη και την τεχνητή νοημοσύνη.

Σε ό,τι αφορά το «A-12», είναι σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού ο πρόδρομος του αγαπημένου αεροσκάφους του ζευγαριού, SR-17, «που δεν διαθέτει όπλα, ούτε αμυντικούς μηχανισμούς, παρά μόνο ταχύτητα, ενώ είναι καταπληκτικό στη μάχη, χωρίς να είναι βίαιο», με τον Έλον Μασκ πάντως αργότερα να τη διορθώνει, λέγοντας πως πρόκειται για το αεροσκάφος SR-71.

Η Grimes, εξάλλου, επεσήμανε πως το «Α» παραπέμπει και στο αγαπημένο της τραγούδι, «Archangel».

Ερωτηθείσα για την προφορά του ονόματος, απάντησε στο Instagram σύμφωνα με το CNN πως το «X» προφέρεται όπως το γράμμα «x», ενώ για το A.I. είπε πως «είναι όπως λέτε το γράμμα Α και μετά το Ι».

Ωστόσο, ο Έλον Μασκ – αν και συμφώνησε με την ερμηνεία του ονόματος – ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι το «Æ» προφέρεται ως «Ας».

Απέδωσε δε τα εύσημα στη σύντροφό του που εμπνεύστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ονόματος, προσθέτοντας πως η δική του συμβολή ήταν το «Α-12».

Αυτό ήταν το πρώτο παιδί του ζευγαριού, με τον 48χρονο Μασκ να έχει γίνει πατέρας ακόμη πέντε φορές.

Πάντως, το ασυνήθιστο όνομα που έδωσε το ζεύγος στον γιο του θα μπορούσε να «σκοντάψει» στη νομοθεσία της Καλιφόρνια, η οποία ορίζει πως τα ονόματα πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο τους 26 χαρακτήρες που διαθέτει το αλφάβητο της αγγλικής γλώσσας.

Με πληροφορίες από CNN