Skip to main content

Καλαμπόκι: Τι πρέπει να προσέχουμε στο treat του καλοκαιριού και πού μας ωφελεί

Στις διακοπές των παιδικών μας χρόνων δεν έλειπε ποτέ

Ενώ έχει διατροφική αξία, υπάρχουν πράγματα που θέλουν προσοχή.

Το καλαμπόκι είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση τροφής που συγκαταλέγεται όχι σε μία, αλλά σε δύο κατηγορίες. Το ψημένο καλαμπόκι που τρώμε ολόκληρο στις συναυλίες και τις διακοπές θεωρείται λαχανικό, ενώ οι κόκκοι καλαμποκιού που χρησιμοποιούνται για το ποπ κορν εντάσσονται στα σιτηρά. Όπως και να’χει, το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και τα οφέλη του είναι τα εξής:

Βελτιώνει την αρτηριακή πίεση

Ένα φλιτζάνι καλαμπόκι φτάνει περίπου τα 70mg καλίου (μικρή δόση, αλλά σε συνδυασμό με άλλες πηγές βοηθάει) και όπως ξέρουμε, το κάλιο βοηθά στην ισορροπία καλίου/νατρίου στον οργανισμό, ελέγχοντας την αρτηριακή πίεση (η συνιστώμενη ημερήσια δόση καλίου φτάνει τα 4700mg την ημέρα). Σε αυτό θα βοηθούσε, βέβαια, να ελαχιστοποιείτε το αλάτι που χρησιμοποιείτε για να απολαύσετε το καλαμπόκι σας, έτσι ώστε να μη διαταράσσετε την ισορροπία νατρίου-καλίου. Διαβάστε περισσότερα.