Αλλά πόσα ξέρουμε για τη διατροφική της αξία;
Χαμηλή σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε βιταμίνες και φυτοχημικά, η αγαπημένη αυγουστιάτικη ντομάτα περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών C, Κ, Α (κυρίως με τη μορφή β-καροτίνης) και φυλλικού οξέος. Είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή καλίου, σημαντικό για την ισορροπία υγρών και την καρδιαγγειακή υγεία. Αυτό όμως που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή είναι το λυκοπένιο: ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό καροτενοειδές που έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου, για καρδιαγγειακές παθήσεις και για φωτογήρανση του δέρματος. Διαβάστε περισσότερα.