Ώρα για καφέ, αλλιώς.
Θα έλεγε κανείς ότι καλοκαίρι χωρίς να κουβαλάει κανείς τον αγαπημένο του καφέ στο ένα χέρι, κατεβαίνοντας ακόμη κι από βράχια για να φτάσει στην παραλία, δεν γίνεται. Σε μια χώρα που η καφεΐνη είναι η νούμερο 1 ουσία για τους περισσότερους προκειμένου να βγει η καθημερινότητα, στις διακοπές ο καφές έχει έναν ακόμη ρόλο, αυτόν της απόλαυσης. Είναι επιτέλους η ώρα να τον απολαύσουμε με την ησυχία μας, με θέα τη θάλασσα, με το πρωινό μας κι όχι βιαστικά φεύγοντας για το γραφείο. Και μιας και μπορούμε να του αφιερώσουμε χρόνο αλλιώς, είναι και μια καλή στιγμή να πειραματιστούμε. Freddo espresso και freddo cappuccino πήραν εύκολα τα σκήπτρα από τον παλιό αγαπημένο φραπέ, υπάρχουν όμως κι άλλες επιλογές που τρεντάρουν σε αυτή τη φάση.
Cold Brew: Ο καφές που αλλάζει τους κανόνες
Ο cold brew δεν είναι απλώς «κρύος καφές», είναι μια διαδικασία εκχύλισης με κρύο νερό που διαρκεί από 12 έως 24 ώρες, δίνοντας ένα ρόφημα πιο γλυκό, με λιγότερη οξύτητα και υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια τα premium coffee shops τον προτείνουν σαν την ποιοτική εναλλακτική του freddo, ειδικά για όσους ψάχνουν πιο φίνα αρώματα, χωρίς τον «απότομο» χαρακτήρα του espresso. Αυτό το ξέρατε; Ο cold brew πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία τον 17ο αιώνα (!) και όχι στην Αμερική όπως πολλοί νομίζουν. Οι ναυτικοί της εποχής μετέφεραν καφέ σε κρύο νερό, ώστε να διατηρείται φρέσκος για εβδομάδες. Διαβάστε περισσότερα.