Skip to main content

Γιαούρτι το καλοκαίρι: 4 απρόσμενοι τρόποι να το απολαύσετε δροσερά και αλλιώς

Δίνουμε άλλο νόημα στο γιαούρτι στην πιο ζεστή φάση του χρόνου και το απολαμβάνουμε αλλιώς, με τρόπους που θα εμπνεύσουν ακόμη κι αυτούς οπυ δεν το προτιμούν στην καθημερινότητά τους

Το καλοκαίρι το σώμα αναζητά τροφές δροσερές, ανάλαφρες και εύπεπτες.

Και το γιαούρτι, με την ήπια οξύτητα και την ευχάριστη κρεμώδη υφή του, ανήκει δικαίως στα πιο αγαπημένα τρόφιμα της εποχής. Κι επειδή καταλαβαίνουμε ότι η επιλογή με μέλι, καρύδια ή φρούτα, έχει κορεστεί, δείτε πιο δημιουργικούς τρόπους να το εντάξετε στο καλοκαιρινό σας τραπέζι και να το ευχαριστηθείτε.

Frozen yogurt αλλιώς: Αλμυρό, όχι γλυκό
Μπορείτε να μετατρέψετε το γιαούρτι σε ένα δροσερό, αλμυρό «παγωτό», ιδανικό για συνοδευτικό σε λαχανικά ή ακόμα και σε ψητά κρέατα και ψάρια. Αναμείξτε στραγγιστό γιαούρτι με άνηθο, λεμόνι, λίγο σκόρδο και μια πρέζα αλάτι. Τοποθετήστε το για 1-2 ώρες στην κατάψυξη ανακατεύοντάς το ανά διαστήματα. Θα αποκτήσει υφή γρανίτας και μπορείτε να το σερβίρετε ως πρωτότυπο dip με ωμά sticks αγγουριού ή καρότου, ακόμα και δίπλα σε μια φέτα καρπούζι για ένα δροσιστικό, αλμυρό twist. Διαβάστε περισσότερα.