Skip to main content

Κρέας και χημικά: Όταν η ετικέτα «βιολογικό» δεν αρκεί

Η Κλινική διαιτολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, εξηγεί βάσει ερευνών γιατί το βιολογικό κρέας δεν είναι τόσο «αθώο» όσο πιστεύουμε

Στη σημερινή εποχή, η ποιότητα της τροφής μας δεν εξαρτάται μόνο από τα μακροθρεπτικά συστατικά, αλλά και από την «αόρατη» πλευρά της.

Τα χημικά κατάλοιπα και τους περιβαλλοντικούς ρύπους που μπορεί να περιέχει. Mια πρόσφατη μελέτη, μάλιστα, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 266 κρεάτων (συμβατικών και βιολογικών) στη Γαλλία φέρνει στο φως ενδιαφέροντα και ορισμένες φορές απροσδόκητα ευρήματα. Διαβάστε περισσότερα.