Skip to main content

Τροφές που νομίζαμε πως κάνουν κακό στο δέρμα αλλά τελικά το ωφελούν

Για χρόνια πιστεύαμε πως η σοκολάτα «βγάζει σπυράκια» και ότι οι ξηροί καρποί προκαλούν ακμή. Τι λέει, όμως, η επιστήμη; Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε όσα πιστεύαμε;

Η σχέση ανάμεσα στη διατροφή και την υγεία του δέρματος είναι σίγουρα πολύπλοκη, αλλά ίσως όχι τόσο όσο νομίζαμε και μάλλον χρειάζεται επαναπροσδιορισμό. Όλοι μεγαλώσαμε με την αίσθηση ότι κάποια τρόφιμα είναι «ένοχα» για την επιδερμίδα μας κι ότι κάθε σπυράκι έχει και μια διατροφική αιτία, που πρέπει να εντοπίσουμε και να κόψουμε. Και κάπως έτσι ξεκίνησε μια σχέση με τη διατροφή γεμάτη ενοχές και στερήσεις, συχνά χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι όμως καιρός να ξεχωρίσουμε τον μύθο από την πραγματικότητα. Γιατί η επιστήμη δείχνει πως το δέρμα δεν αντιδρά τόσο απλοϊκά. Και πολλές από τις τροφές που δαιμονοποιήθηκαν, στην πραγματικότητα μπορεί να το ευνοούν, όταν καταναλώνονται με τον σωστό τρόπο. Ιδού 5 χαρακτηριστικά παραδείγματα που αξίζει να αναθεωρήσετε. Διαβάστε περισσότερα.