Όσοι έχετε έρθει αντιμέτωποι με ένα παγωμένο κομμάτι βούτυρου, ξέρετε καλά τι εννοούμε: είναι τόσο σκληρό που γίνεται σχεδόν αδύνατο να το αλείψουμε στο ψωμί μας και ουσιαστικά μας βάζει σε μπελάδες. Αν το βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων και το αφήσουμε μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω μπορεί να ρευστοποιηθεί, ενώ αν περιμένουμε να ξεπαγώσει φυσικά, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά.
Τι κάνουμε, λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις; Γεμίζουμε ένα ποτήρι με ζεστό νερό, πετάμε το νερό και τοποθετούμε το ποτήρι πάνω από το βούτυρο. Η θερμοκρασία από το ζεστό νερό που έχει δημιουργηθεί στο ποτήρι, θα μας βοηθήσει να έχουμε τη σωστή πυκνότητα σε μερικά δευτερόλεπτα. Διαβάστε περισσότερα.