Η κακή χοληστερόλη (LDL) ξέρουμε όλοι ότι είναι επικίνδυνη για την υγεία, καθώς μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης, δηλαδή στη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτή η διαδικασία σιγά-σιγά στενεύει τις αρτηρίες και περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων, όπως εμφράγματα, εγκεφαλικά, υπέρταση και καρδιοπάθειες. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να την κρατήσουμε χαμηλά, αποφεύγοντας επεξεργασμένες τροφές και πολλά κορεσμένα και τρανς λιπαρά, βάζοντας την άσκηση στη ζωή μας και δίνοντας έμφαση στις παρακάτω τροφές, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Διαβάστε περισσότερα.
Δημοφιλή
Έρευνα: «Ναι» από τους πολίτες των 4 μεγαλύτερων χωρών της ΕΕ για επανένταξη της Βρετανίας στην ένωση
Χαλκιδική: Πήγε να αγοράσει κάτι και δεν επέστρεψε ποτέ στην παραλία
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 15 Ιουλίου
Πόσες ώρες πρέπει να περάσουν για να μπούμε στη θάλασσα μετά το φαγητό;
Ύπνος με ταινία στο στόμα: Η επικίνδυνη μόδα με τζίρο δισεκατομμυρίων - Τι υποτίθεται ότι κάνει και οι σοβαροί κίνδυνοι