Skip to main content

Αυτά τα πρόσθετα τροφίμων κάνουν κακό στο έντερο

Ξέρουμε πλέον καλά πόσο σημαντική είναι η υγεία και η ισορροπία του εντέρου για τη συνολική μας υγεία και ψυχολογία κι απ' ό,τι φαίνεται δυστυχώς βάλλεται από παντού.

Γι’ αυτό και οι ειδικοί του Create Health, της 1ης Οργανωμένης Ψηφιακής Κοινότητας για την Υγεία στην Ελλάδα, μας εξηγούν τι να προσέχουμε.
Το μικροβίωμα του εντέρου μας είναι το σπίτι περισσότερων από 100 τρισεκατομμύρια βακτηρίων. Υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ αυτών των μικροοργανισμών και πολλά από αυτά είναι απαραίτητα για την διατήρηση της υγεία μας, ενώ μια ανισορροπία στην σύνθεση του μικροβιώματος μας μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον οργανισμό μας. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πληθώρα μελετών που αποδεικνύουν πως το μικροβίωμα του εντέρου μπορεί να επηρεάσει διάφορα μέρη του σώματος και να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων. Οι διατροφικές μας συνήθειες, μεταξύ άλλων παραγόντων όπως ο τρόπος ζωής και η ηλικία, έχουν σημαντική επίδραση στο μικροβίωμα του εντέρου. Το τι τρώμε είναι ύψιστης σημασίας για την ποικιλομορφία και την δομή του μικροβιώματος μας.

Διαβάστε περισσότερα