Skip to main content

Πώς πρέπει να είναι μια γνήσια ιταλική μακαρονάδα;

Όταν σκεφτόμαστε την ιταλική κουζίνα, τα ζυμαρικά είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό: μια μεγάλη μακαρονάδα, με σάλτσα από κρέας και ίσως μερικούς ζουμερούς κεφτέδες. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το πιάτο αυτό δεν είναι γνήσια ιταλικό, παρ’ όλο που μπορεί να σερβίρεται ως τέτοιο σε πολλά εστιατόρια. Για να μην μπερδευόμαστε στο μέλλον, ας δούμε πώς πρέπει να είναι στην πραγματικότητα τα ζυμαρικά μας και το γεύμα συνολικά, για να θεωρούνται αυθεντικά ιταλικά.

Εν αρχή ην το ορεκτικό
Εμείς μπορεί να έχουμε μάθει να ξεκινάμε το γεύμα μας με τη σαλάτα, στην Ιταλία, όμως, η δομή του γεύματος είναι διαφορετική. Ξεκινούν με antipasti, που είναι τα ορεκτικά, έπειτα περνούν στα primi (πρώτα) πιάτα που είναι τα ζυμαρικά και στη συνέχεια στα secondi (κυρίως) που είναι συνήθως το κρεατικό. Το μεσημεριανό τους είναι το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας και τα πιάτα των ζυμαρικών δεν έχουν πρωταρχικό στόχο να τους χορτάσουν, όπως συμβαίνει εδώ.

Διαβάστε περισσότερα