Skip to main content

Τα βασικά tips για να σερβίρετε το κρασί σωστά

Οι ειδικοί του wineplus.gr βάζουν τα πράγματα στη θέση τους και το κρασί στο ποτήρι του με τον σωστό τρόπο.

Η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος των κρασιών δεν είναι θέμα σχολαστικότητας, αλλά ουσίας. Ένα σπουδαίο λευκό κρασί που είναι εξαιρετικό όταν σερβίρεται στους 12oC, στους 15oC χάνει την ισορροπία του και εμφανίζεται πλαδαρό. Αντίστοιχα ένα μεγάλο ερυθρό, σερβιρισμένο στους 18oC αναδεικνύει τον πλούτο και την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του. Στους 22oC, όμως, θα μας φανεί βαρύ και αλκοολικό. Και προσέξτε, αρκούν λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα το ανοίξουμε για να «ανεβάσει» θερμοκρασία. Συνεπώς, αξίζει να δώσουμε λίγη προσοχή, για να αποσπάσουμε το μέγιστο δυνατό της απόλαυσης από τα αγαπημένα μας κρασιά. Ιδού, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε:

Διαβάστε περισσότερα