Skip to main content

Στον Κρίθαμο του Νέου Ψυχικού η Κάρπαθος κοντράρει τη Μεσόγειο

Μπορεί να ταιριάξει η καρμπονάρα Κάτω Ιταλίας με τις «κοπέλες» της Καρπάθου και οι παραδοσιακές μακαρούνες με picanha ξηρής ωρίμανσης; Σε μια γωνιά του Νέου Ψυχικού, ο Κρίθαμος φέρνει την ισοπαλία, 17 χρόνια τώρα.

Αρχικά, να συμφωνήσουμε ότι η μοίρα καμιά φορά τα φέρνει περίεργα στη ζωή -το έχουμε νιώσει όλοι. Στην περίπτωση του κ. Στέλιου Κωνσταντινίδη, ωστόσο, του εγκάρδιου και φιλόξενου ιδιοκτήτη του Κριθάμου, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, σε ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα όπου το κάρμα ανέλαβε και έστρωσε σιγά-σιγά το δρόμο για τη δημιουργία του εστιατορίου, χωρίς καν ο ίδιος να το έχει στο μυαλό του. Ποτέ δεν φαντάστηκε, για παράδειγμα, όταν μικρός έτρωγε με το ζόρι κρίταμο τουρσί, ότι θα ερχόταν μια στιγμή στη ζωή του που θα εμπνεόταν από αυτό την ονομασία του εστιατορίου του. Ούτε όταν έδωσε το τηλέφωνό του το 2000 στους ανθρώπους που ανήκε το «Τρύπιο Κατοστάρι», που έφτιαχνε «εξαιρετικό αρνί στη γάστρα» όπως μας εκμυστηρεύτηκε, πίστευε ότι θα επικοινωνούσαν 7 χρόνια μετά για να τον ρωτήσουν αν ενδιαφέρεται για τον χώρο, που τόσο του άρεσε. Το 2007, λοιπόν, το «Τρύπιο Κατοστάρι» μεταμορφώθηκε σε «Κρίθαμο» και ο κύριος Κωνσταντινίδης από την Κάρπαθο, μετανάστης στην Αμερική με χρόνια μέσα στα εστιατόρια και έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα, σήκωσε τα μανίκια και αποφάσισε ότι η Κάρπαθος δεν πρέπει να βρίσκεται τόσο μακριά από την Αθήνα. Και την έφερε στο Νέο Ψυχικό.

Διαβάστε περισσότερα