Skip to main content

Πόσο μπορεί να χαλάσει το γάλα τον καφέ μας;

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δέσποινα Μαρσέλου, με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία μας εξηγεί ,βάσει ερευνών, γιατί είναι καλύτερο να προτιμάμε τον καφέ μας σκέτο.

Τα τελευταία χρόνια συναντώ όλο και περισσότερους ασθενείς, ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, να προσπαθούν να μειώσουν τον καφέ, να τον αντικαθιστούν με τσάι ή να τον προτιμούν σκέτο. Η αλήθεια είναι ότι ο καφές μπορεί να έχει οφέλη ενάντια στη φλεγμονή, τη λειτουργία των πνευμόνων, την αντίδραση στην ινσουλίνη και την κατάθλιψη, πιθανόν λόγω των πολυφαινολών που βρίσκονται στους καρπούς του, οι οποίες ονομάζονται χλωρογενικά οξέα, που σύμφωνα με έρευνες έχουν αποδεδειγμένα οφέλη. Ποιος καφές, όμως, έχει τα περισσότερα χλωρογενικά οξέα, άρα και τα περισσότερα οφέλη;

Διαβάστε περισσότερα