Skip to main content

Η Ελλάδα ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς για τον χειμώνα

Με ηλιοφάνεια και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τους λογαριασμούς θέρμανσης. Ποιοι άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί, όμως, συνθέτουν τη λίστα;

Με τις τιμές της ενέργειας να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και τα έξοδα θέρμανσης να αποτελούν μεγάλη ανησυχία για το διάστημα του χειμώνα, πολλοί αναζητούν να ξεφύγουν, μετακομίζοντας σε πιο θερμές περιοχές αυτόν τον χειμώνα. Οι κάτοικοι αυτοί που ονομάζονται «ενεργειακοί τουρίστες» επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τη νέα ελευθερία που προσφέρει η εξ αποστάσεως εργασία για να περάσουν τον χειμώνα σε ένα θερμότερο κλίμα.

Η Holidu, η πύλη ενοικίασης καταλυμάτων διακοπών, ανέλυσε ποιες πόλεις είναι οι καλύτερες για να αποδράσετε κατά τους χειμερινούς μήνες, αν ενδιαφέρεστε να προχωρήσετε στην πράξη. Η μελέτη αυτή διεξήχθη συγκρίνοντας τη θερμοκρασία και τις ώρες ηλιοφάνειας σε όλες τις παράκτιες πόλεις της Ευρώπης προκειμένου να προσδιοριστεί ποιος είναι ο καλύτερος προορισμός για να περάσετε τη χειμερινή περίοδο. Έτσι, είτε επιθυμείτε να δραπετεύσετε από τους λογαριασμούς θέρμανσης είτε απλά θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο αυτόν τον χειμώνα, οι παρακάτω προορισμοί είναι οι κορυφαίοι για να το κάνετε.

Διαβάστε περισσότερα