Skip to main content

Sous vide: όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το έχετε ακούσει σε όλες τις εκπομπές μαγειρικής, το διαβάζετε σε μενού high end εστιατορίων και ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα για την τεχνική μαγειρέματος που δίνει επαγγελματικά αποτελέσματα στο κρέας.

Αν τρώτε συχνά έξω και σας ενδιαφέρει η γαστρονομία, σίγουρα θα έχετε ακούσει για την τεχνική sous vide. Πρόκειται για μια μαγειρική μέθοδο που χρησιμοποιεί ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας προκειμένου να πετύχει ποιοτικό αποτέλεσμα όπως αυτό που θα δοκιμάσετε σε ένα καλό εστιατόριο, ενώ πλέον μπορεί να πραγματοποιείται και στο σπίτι με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Sous vide (προφέρεται σουβίντ) σημαίνει κυριολεκτικά «υπό κενό» και ουσιαστικά αναφέρεται στη διαδικασία όπου σφραγίζουμε το φαγητό σε μια ειδική σακούλα κι έπειτα το μαγειρεύουμε σε πολύ συγκεκριμένη θερμοκρασία, σε νερό. Με αυτή τη διαδικασία που είναι πολύ διαδεδομένη στο κρέας, αλλά και το ψάρι και τα λαχανικά, το αποτέλεσμα είναι τόσο ξεχωριστό, που είναι απίθανο να το επιτύχει κάποιος με άλλο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα