Χρησιμοποιήστε το σωστό ρύζι
Το ιδανικό ρύζι για ριζότο είναι το κοντόκοκκο ή ημιμακρύκοκκο. Ο τρόπος που μαγειρεύεται και που διασπάται επιβάλλει ένα τέτοιο ρύζι, αφού σίγουρα το ρύζι ενέπνευσε το πιάτο κι όχι το αντίθετο. Θα μπορούσατε, βέβαια, να φτιάξετε ριζότο και με μακρύκοκκο ρύζι, κριθάρι, faro, αλλά το ιδανικό αποτέλεσμα με την μεταξένια υφή χρειάζεται μικρό κόκκο ρυζιού. Το καρναρόλι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για ριζότο, έχει μεγαλύτερο περιεκτικότητα σε άμυλο, και βοηθά στο «δέσιμο» του φαγητού. Άλλες επιλογές για ριζότο είναι το αρμπόριο, το Βιαλόνε βερονέζε που είναι μια σπάνια ποικιλία από τη Βερόνα και οι ελληνικές επιλογές Καρολίνα και νυχάκι.
Δημοφιλή
Μαρτυρία Ευφροσύνης Κιτρίδου: Όταν ήρθαν οι Ρώσοι χαρήκαμε, δεν ξέραμε πως αυτό σήμαινε την καταστροφή μας
Σήμα SOS από Π. Λασκαρίδη στο 9ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «Ν»: Σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχει ελληνικό νηολόγιο – Θα χρειάζονται 100.000 νέοι αξιωματικοί
Εορτολόγιο: Μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας σήμερα - Ποιοι γιορτάζουν 29 Μαΐου
Λαβρόφ κατά Μερτς για τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία: «Είχατε λάβει την απόφαση εδώ και καιρό»
Στα 11 έπιασε δουλειά, στα 16 αγόρασε μια λέμβο. Στα 40 είχε κατακτήσει τη θάλασσα, τον σιδηρόδρομο και μια ήπειρο