Skip to main content

Facts και χρήσιμες πληροφορίες για τον HIV και το AIDS που πρέπει όλοι να γνωρίζουν

Η 1η Δεκεμβρίου είναι από το 1988 η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και αποτελεί πάντα μια καλή αφορμή να ενημερωθούμε, να εξεταστούμε και να δώσουμε στο θέμα την προσοχή που του αξίζει, ώστε να το αντιμετωπίζουμε σωστά, είτε αφορά εμάς, είτε τους γύρω μας.

Μπήκε στις ζωές μας τη δεκαετία του ’80 ως ένας ιός που έμοιαζε πολύ τρομαχτικός, που μεταδιδόταν πολύ διαφορετικά από τους ιούς που γνωρίζαμε μέχρι τότε και που έχει κοστίσει τη ζωή μέχρι σήμερα σε 40,1 εκατομμύρια ανθρώπους, ανάμεσά τους και αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως ο Freddie Mercury, ο Rock Husdon, ο Anthony Perkins, ο Rudolf Nureyev και πολλοί ακόμη.

Τι είναι και πού συναντάται περισσότερο
HIV σημαίνει Ιός Ανοσοανεπάρκειας του Ανθρώπου (Human Immunodeficiency Virus) και πρόκειται για έναν ιό που καταστρέφει κύτταρα του ανοσοποιητικού, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην έχει κατάλληλη προστασία από λοιμώξεις και άλλες ασθένειες.

​Η περιοχή που επηρεάζεται πιο σοβαρά από οποιαδήποτε άλλη είναι η υποσαχάρια Αφρική, όπου περίπου 1 στους 20 φέρει τον ιό και αποτελεί σχεδόν το 70% του συνόλου των φορέων παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα