Skip to main content

Η ειδικός προτείνει: γρανίτα φράουλα χωρίς ζάχαρη

 

Μια δροσερή γρανίτα μέσα στο καλοκαίρι είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Ειδικά αν παραμένει δροσερή χωρίς ζάχαρη, όπως αυτή που προτείνει η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου.

Είναι δροσιστική, τα παιδιά τη λατρεύουν, είναι φραουλένια, αλλά ταυτόχρονα, όταν την παίρνουμε απ’ έξω έχει πολλή ζάχαρη. Αποτέλεσμα; Κάνουμε τα πάντα να αποσπάσουμε την προσοχή των παιδιών, ώστε να μην την πάρουν χαμπάρι και τη ζητήσουν όπου βρισκόμαστε. Επειδή, όμως, ξέρω πόσο τη λαχταρούν, έφτιαξα τη δική μου βερσιόν με –τι άλλο;- μελάσα. Διατηρεί, λοιπόν, τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά της φράουλας κι έχει έξτρα σίδηρο από τη μελάσα, ο οποίος απορροφάται τέλεια χάρη στη βιταμίνη C της φράουλας και του λεμονιού.

Πάμε να την φτιάξουμε;

Διαβάστε περισσότερα