Skip to main content

Οι χώρες με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο- Η θέση της Ελλάδας

Σταθέρα στην κορυφαία δεκάδα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το Henley Passport Index που συνέλλεξε πληροφορίες από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) για να υπολογίσει πόσοι ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι προσβάσιμοι για τα 199 διαβατήρια που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Αναλυτικότερα, στις πρώτες θέσεις κυριαρχούν οι ασιατικές χώρες. Βρίσκουμε στην πρώτη θέση την Ιαπωνία, στη δεύτερη τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα. Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον δείκτη, ένα ιαπωνικό διαβατήριο παρέχει απρόσκοπτη είσοδο σε 193 χώρες, μία περισσότερες από τα διαβατήρια των πολιτών από τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα,

Η τρίτη, τέταρτη και πέμπρη θέση είναι ευρωπαϊκή υπόθεση. Την τρίτη μοιράζονται η Γερμανία και η Ισπανία, την τέταρτη η Φινλανδία, η Ιταλία και το Λουξεμβούργο, ενώ την πέμπτη η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία. 

Η χώρα μας βρίσκεται στην όγδοη θέση (πρόσβαση σε 185 χώρες), μαζί με: Αυστραλία, Καναδάς, Τσεχία και Μάλτα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έκτο με πρόσβαση σε 187 χώρες, ενώ οι ΗΠΑ είναι έβδομες με πρόβαση σε 186χώρες, δείχνει η τελευταία κατάταξη. Επίσης, τα ρωσικά διαβατήρια κατατάσσονται στην 50η θέση, δίνοντας εύκολη πρόσβαση σε 119 έθνη. Η Κίνα κατέλαβε την 69η θέση με πρόσβαση σε 80 χώρες, το διαβατήριο της Ινδίας βρίσκεται στην 87η θέση και το διαβατήριο του Αφγανιστάν είναι το λιγότερο χρήσιμο, διευκολύνοντας την είσοδο σε μόνο 27 χώρες.

naftemporiki.gr