Skip to main content

Πώς να φτιάξετε μια πιο υγιεινή βασιλόπιτα

Πρόκειται για το κέικ που όλοι ανυπομονούμε να κόψουμε περισσότερο απ’ όλα, για να δούμε αν θα είμαστε οι τυχεροί που θα κερδίσουν το φλουρί. Αν δεν μένετε μόνο στο φλουρί και απολαμβάνετε τη βασιλόπιτα για ημέρες μετά, δείτε πώς να την κάνετε πιο υγιεινή, ώστε να μην φορτωθείτε θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά.

Όπως κάθε κέικ, τα βασικά υλικά της βασιλόπιτας είναι η (μπόλικη) ζάχαρη, τα αυγά, το άσπρο αλεύρι και το βούτυρο. Επειδή, όμως, όλα τα περιέχει σε διόλου ευκαταφρόνητες ποσότητες, ας δούμε τρόπους να βελτιώσουμε τη σύστασή της και τη διατροφική της αξία, ειδικά αν έχουμε σκοπό να κρατήσουμε το… υπόλοιπο για τις δύσκολες ώρες.

Διαβάστε περισσότερα