Skip to main content

«Ποτάμι» από Αγίους Βασίληδες πλημμύρισε τα Χανιά

Περίπου 6.500 Άγιοι Βασίληδες συμμετείχαν την Κυριακή στο 5ο Santa Run, στους κεντρικούς δρόμους και το παλιό λιμάνι των Χανίων, σε έναν αγώνα ο οποίος οργανώθηκε και φέτος με στόχο την ενίσχυση ιδρυμάτων που φροντίζουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πολίτες κάθε φύλου και ηλικίας από την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας έδωσαν το «παρών» σε έναν θεσμό ανθρωπιάς, με τους συμμετέχοντες να συγκεντρώνονται στην αυλή του 1ου Γυμνασίου της πόλης.

Εν συνεχεία, διέσχισαν κεντρικούς δρόμους για να κατευθυνθούν στο παλιό λιμάνι και να επιστρέψουν τελικά στο σημείο εκκίνησης.

Κατά μήκος της διαδρομής μουσικοί παραγωγοί της πόλης των Χανίων φρόντιζαν για τη διασκέδαση του κοινού, ενώ τα κεράσματα, ο καραμελοπόλεμος και η… τσικουδιά συμπλήρωναν το γιορτινό σκηνικό, μαζί με πολύχρωμα μπαλόνια, σφυρίχτρες και τύμπανα.

Πριν από πέντε χρόνια, στο πρώτο Santa Run το 2011, συμμετείχαν 400 Άγιοι Βασίληδες, για να ανέλθουν σε 1.500 άτομα το 2012, 3.000 άτομα το 2013 και 5.000 άτομα το 2014.

Στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις συγκεντρώθηκαν 151.304 ευρώ από το σωματείο του Santa Run, και τα οποία δόθηκαν σε ιδρύματα για παιδιά. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, φέτος συγκεντρώθηκε ποσό 90.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ