Skip to main content

Μπογκί, ο μηχανόβιος

Με μαύρο σπορ μπουφάν, γυαλιά ηλίου στιλ αεροπόρου με αντανάκλαση και πορτοκαλί κράνος – κατόπιν ειδικής παραγγελίας – με τρύπες για τα αυτιά του, ο Μπογκί, είναι σίγουρα ένας σκύλος, με εμφάνιση Easy Rider που θα κέρδιζε εύκολα μια θέση σε οποιαδήποτε συμμορία μοτοσικλετών.

Ο 11χρονος σκύλος από τις Φιλιππίνες κάνει καθημερινά βόλτες με τη μοτοσικλέτα του ιδιοκτήτη του, Γκίλμπερτ Ντέλος Ρέις, ισορροπώντας τέλεια με τα πίσω πόδια του στην άκρη του καθίσματος και τα μπροστινά στο τιμόνι. Ο Μπόγκι έχει γίνει διάσημος στη γειτονιά και μαγνητίζει τα βλέμματα σε βουνά και παραλίες, όπου ταξιδεύει.

«Το πρώτο πράγμα που τον δίδαξα όταν ήταν περίπου τεσσάρων μηνών ήταν πώς οδηγεί κάποιος μοτοσικλέτα. Τον κουβαλούσα μαζί μου όποτε οδηγούσα», είπε ο Ρέις, ο οποίος διαθέτει κατάστημα μοτοσικλετών στην επαρχία Cavite έξω από την πρωτεύουσα Μανίλα. «Μια μέρα, άρχισε να με ακολουθεί κάθε φορά που έφευγα από το σπίτι. Μόλις έβαζα μπροστά τον κινητήρα, ενθουσιαζόταν και πηδούσε στο μηχανάκι».

Ο Bogie είναι επίσης καλός για την επιχείρηση, καθώς τραβάει την προσοχή των πελατών που θέλουν να φωταγραφηθούν μαζί του στο κατάστημα. Έχει αποδειχθεί ακόμη και χρήσιμος ως σκύλος φύλακας, κυνηγώντας μία φορά κλέφτες που προσπάθησαν να κλέψουν το χρυσό κολιέ του ιδιοκτήτη του σε μια διασταύρωση.

Ο Ρέις αγόρασε τον Μπογκί όταν ήταν μόλις ενός μηνός για 100 πέσος (2 δολάρια), αλλά λέει ότι ο σκύλος είναι ανεκτίμητης αξίας.
«Σκέφτομαι τον Μπογκί ως γιο. Είναι μαζί μου εδώ και 11 χρόνια και είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου», είπε ο Ρέις. «Είχαμε τόσες πολλές περιπέτειες και έχουμε πάει σε πολλά μέρη μαζί, δεν νομίζω ότι μπορώ ποτέ να τον αντικαταστήσω».

naftemporikigr με πληροφορίες από Reuters