Skip to main content

Παράσημο στον Ραλφ Λόρεν από τον Εμανουέλ Μακρόν

Αξιωματικό της Λεγεώνας της Τίμης ανακήρυξε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τον Αμερικανό σχεδιαστή μόδας, Ραλφ Λόρεν.

Απευθυνόμενος στον Ραλφ Λόρεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας εξήρε τη «διαχρονική κομψότητα και τις οικογενειακές αξίες», σημειώνοντας πως ενσαρκώνει το αμερικανικό πνεύμα.

Ο πρόεδρος στάθηκε στην αίσθηση της απλότητας και την πολυτέλεια που διακρίνει τον δημιουργό Ραλφ Λόρεν, αλλά και στην έντονη φιλανθρωπική του δράση.

Ο 80χρονος σχεδιαστής γιόρτασε φέτος τα 50 χρόνια από τότε που, ως νεαρός από μια οικογένεια μεταναστών, ξεκίνησε την επιχείρησή του στη Νέα Υόρκη με πουκάμισα και τολμηρά φαρδιές γραβάτες.

Το Τάγμα της Λεγεώνας της Τιμής είναι ιπποτικό τάγμα που ίδρυσε ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης το 1802. Η ιδιότητα μέλους του τάγματος αποτελεί τιμητική διάκριση που απονέμεται σε στρατιωτικούς και πολίτες για τις υπηρεσίες τους στην Γαλλία και όχι μόνο.

 Η εισδοχή στο τάγμα συνοδεύεται από την απονομή του Παρασήμου της Λεγεώνας της Τιμής, σε ειδική τελετή από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.