Skip to main content

Ακρίτας: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

Συνεχίζονται οι ενέργειες της διοίκησης της Ακρίτας Α.Ε. με σκοπό την άρση της επιτήρησης μετοχών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρά τη δεδομένη αρνητική οικονομική συγκυρία και τον κατακερματισμό του κατασκευαστικού κλάδου με τον οποίο είναι συνυφασμένο το τελικό προϊόν της Ακρίτας, η εταιρεία έχει καταφέρει να εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους.

Σε αυτό έχει συμβάλει ιδιαίτερα το μεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο έχει καταρτίσει η εταιρεία συνεπικουρούμενη από τη στήριξη και χρηματοδότηση των τραπεζών και βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή με στόχο την επιστροφή της Ακρίτας σε θετικά λειτουργικά αποτελέσματα.

Οι ενέργειες τις οποίες η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα για την επιστροφή σε θετικά λειτουργικά αποτελέσματα και κατ’ επέκταση στην αντιμετώπιση των αιτιών που την οδήγησαν στην υπαγωγή στην κατηγορία επιτήρησης περιγράφονται παρακάτω:

1. Αποκατάσταση δυσλειτουργιών στην παραγωγική διαδικασία, λόγω έλλειψης επαρκούς κεφαλαίου κίνησης και επαναφορά όγκου παραγωγής σε υψηλότερο επίπεδο.

2. Διατήρηση ενός ορθολογικού μίγματος πωλήσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με στόχο τη βελτίωση του μικτού περιθωρίου πωλήσεων και την αναστροφή του δείκτη EBITDA.

3. Εξασφάλιση αποθεμάτων πρώτων υλών.

4. Ποιοτική αναβάθμιση του πελατολογίου με έμφαση στις εξαγωγές.

5. Αξιοποίηση της κυρίαρχης θέσης στην Εθνική Αγορά και της αυξημένης προσβασιμότητας σε ξένες αγορές.

6. Εκπόνηση και υποβολή νέου επιχειρηματικού σχεδίου, μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, του οποίου οι βασικές κατευθύνσεις έχουν ήδη προσυμφωνηθεί με τις 4 συστημικές τράπεζες, με σκοπό την ριζική αναδιάρθρωση-αναδιάταξη των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού με σκοπό την ταχεία επάνοδο της εταιρίας στην κερδοφορία από το 2016.