Skip to main content

Εισαγωγή: Στο ταμπλό του ΧΑΚ η Κουιμτζής

Από την έντυπη έκδοση 

Στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) εισάγει τις μετοχές της η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ανταλλακτικών γεωργικών μηχανημάτων και μηχανικών εφαρμογών Κ. Κουιμτζής Α.Ε. (έδρα Θεσσαλονίκη), με σύμβουλο εισαγωγής την Capital Markets Experts A.E.

Η Κ. Κουιμτζής Α.Ε., που διατηρεί εγκαταστάσεις στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη), στη Γερμανία (Κολωνία) και τη Ρωσία (Μόσχα) και δραστηριοποιείται στον κλάδο της ανάπτυξης, κατασκευής και εμπορίας εξαρτημάτων μηχανικών εφαρμογών τόσο τοπικά όσο και στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το 1936, ολοκλήρωσε τη χρήση 2016 με κύκλο εργασιών της τάξης των 6,28 εκατ. ευρώ, EBITDA 1,2 εκατ. ευρώ και μετά φόρων κέρδη ύψους 567.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΧΑΚ, το σύνολο των 600.000 μετοχών της εταιρείας, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ, θα εισαχθεί με τιμή εισαγωγής ένα ευρώ στην κατηγορία Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγοράς του κυπριακού χρηματιστηρίου.

Η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί ότι ο συνδυασμός της ορατότητας που θα της προσφέρει η συγκεκριμένη εισαγωγή και των εμπειριών που θα αποκτήσει με βάση τη φιλοσοφία της εισηγμένης θα της επιτρέψει μεσοπρόθεσμα τη δυνατότητα δόμησης ισχυρών συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο τόσο εμπορικά όσο και μετοχικά. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της θα πραγματοποιείται σε ευρώ και θα αρχίσει μεθαύριο, Παρασκευή 7 Ιουλίου. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μετοχολογίου της εταιρείας, στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Η Κ. Κουιμτζής Α.Ε. είναι η έβδομη ελληνική εταιρεία που θα διαπραγματεύεται στο ΧΑΚ, μετά την Ιnterlife AEΓΑ, την Alfa Pastries AEBE, την ΑΙΧΜΗ Συμβούλων Α.Ε., τη Δ. & Σ. Αναστόπουλος Α.Ε., την Επίλεκτος Ενεργειακή Α.Ε. και την Ρ Ενέργεια Ι Ενεργειακή Α.Ε.