Skip to main content

Epsilon Net: Αύξηση τζίρου 10,79% και κερδών 35,55% το 2019

Σημαντική αύξηση στο EBITDA αλλά και στα καθαρά κέρδη κατέγραψε ο όμιλος της Epsilon Net και το 2019.

Σύμφωνα με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2019 που καταρτίσθηκαν σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α), τα βασικότερα οικονομικά μεγέθη του ομίλου και της μητρικής εταιρείας Epsilon Net έχουν ως εξής:

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατά τη χρήση 2019 διαμορφώθηκε στα  17,98 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση  10,79%. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής κατά τη χρήση 2019 διαμορφώθηκε στα 13,65 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 10,01%. Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και οι στρατηγικές κατευθύνσεις που σήμερα δίνονται για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη απαίτηση ψηφιοποίησης  των συναλλαγών, δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη της αύξησης της πελατειακής βάσης του ομίλου. Το πρόγραμμα R&D ενισχύεται διαρκώς με νέες τεχνολογίες, έτσι ώστε να προσφέρονται προηγμένες λύσεις για πλήρη αυτοματοποίηση εργασιών και κάλυψη των μελλοντικών αναγκών της αγοράς όπως αυτές εξελίσσονται. 

Τα κέρδη προ φόρων – χρηματοδοτικών – επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της χρήσεως 2019 για τον όμιλο διαμορφώθηκαν σε 3,26 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση  37,03 %, ενώ για την μητρική διαμορφώθηκαν σε 2,63 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 33,95 %.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε κέρδη 1,41 εκατ. ευρώ το 2019 σημειώνοντας αύξηση 35,55 % και για την μητρική εταιρεία διαμορφώθηκαν σε 1,05 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση  48,71%.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, στη χρήση του 2019  διαμορφώθηκαν σε 8,59 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια σε 13,51 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των ανωτέρω οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου, επιβεβαιώνει την παγκόσμια τάση των εταιρειών πληροφορικής, να επιταχύνουν την αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους  μέσα από αποδοτικές επενδύσεις διευρύνοντας την εγκατεστημένη πελατειακή τους βάση. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Epsilon Net Ιωάννης Μίχος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών κατά την χρήση που πέρασε αποδεικνύει την ικανότητα του ομίλου να αναπτύσσεται με συνέπεια ως αποτέλεσμα της επιτυχούς διείσδυσης των εφαρμογών λογισμικού της Epsilon Net στην ελληνική αγορά. «Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται η αρτιότητα του επιχειρηματικού μοντέλου του ομίλου της Epsilon Net για άμεση εφαρμογή των κατάλληλων εργαλείων που θα εξασφαλίσουν την αναπτυξιακή πορεία στοχεύοντας στην κεφαλαιακή ενίσχυση και την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας…» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr