Skip to main content

Μετατόπιση προσοχής στην επαρχία

Από την έντυπη έκδοση 

Σε επαρχιακές πόλεις με πανεπιστήμια και μεγάλο νεανικό κοινό μετατοπίζει το κέντρο βάρους των δραστηριοτήτων του το Orange Grove, διεθνές startup incubator που δρα τα τελευταία 6 χρόνια στην Αθήνα με πρωτοβουλία της ολλανδικής πρεσβείας στην Ελλάδα και με στόχο την αποτροπή του brain drain, σε μία περίοδο που η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν ιδιαίτερα ασταθής. 

Το Orange Grove συνεισέφερε μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη καινοτόμων startups, στη δημιουργία πολύτιμων θέσεων εργασίας και στη διαμόρφωση μιας ανταγωνιστικής startup κοινότητας, με την υποστήριξη πανεπιστημίων, πολυεθνικών επιχειρήσεων, χορηγών και συνεργατών. Χτίζοντας μάλιστα στην επιτυχία του εγχειρήματος στην Αθήνα, το 2017 το Orange Grove επεκτάθηκε στην Πάτρα, μέσα από μία στρατηγική συνεργασία με τον τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ιθάκη. 

Σε δημοσιογραφικό γεύμα χθες ανακοινώθηκε ότι το Orange Grove, με την πολυετή εμπειρία και τις ευκαιρίες που προσφέρει, επιδιώκει να καταστήσει τα προγράμματά του προσβάσιμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η εμπειρία του Orange Grove Patras αλλά και τα πολυάριθμα Agri-food Masterclass, που έχουν οργανωθεί σε πόλεις της περιφέρειας, κατέδειξαν τις τεράστιες προοπτικές που υπάρχουν έξω από την Αθήνα και τις ευκαιρίες που μπορούν να καρποφορήσουν μέσα από δράσεις στήριξης. Συνεπώς, για το Orange Grove αποτελεί φυσική επιλογή οι πόροι και ο προσανατολισμός του να στραφούν στην περιφέρεια, με την ενίσχυση του γραφείου της Πάτρας και της συνεργασίας με την Ιθάκη.