Από την έντυπη έκδοση
Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]
Η εξαγορά της Forthnet από την PC Partners, αλλά και η κυοφορούμενη συμφωνία για την πώληση στον όμιλο της Vodafone του παθητικού εξοπλισμού του δικτύου κεραιών της Wind, προδιαγράφουν νέα δεδομένα για τις τηλεπικοινωνίες, με το ερώτημα αν η αγορά «σηκώνει» 4 ή 3 βιώσιμους «παίκτες» να επανέρχεται δριμύτερο.
Για τη Forthnet ξεκινά μια νέα περίοδος και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ύψος των κεφαλαίων που θα επενδυθούν στην ίδια την εταιρεία, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική προς τους άλλους παρόχους, να εισέλθει δηλαδή σε τροχιά ανάπτυξης έπειτα από πολλά χρόνια απωλειών σε έσοδα και μερίδιο αγοράς.
Σε επίπεδο προθέσεων, με βάση τις επίσημες δηλώσεις καταγράφονται τα εξής: Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners και πρόεδρος της United Group (η θυγατρική του επενδυτικού κεφαλαίου που εξαγοράζει την ελληνική εταιρεία) Νίκος Σταθόπουλος, έχει χαρακτηρίσει την ελληνική αγορά στρατηγική για την United και τη Forthnet ως δυναμικό εγχώριο παίκτη που παρέχει ένα ισχυρό υπόβαθρο για επέκταση σε αυτήν. Σύμφωνα με τον ίδιο προτεραιότητα έχει η σταθεροποίηση της ελληνικής εταιρείας, έπειτα από μια δύσκολη δεκαετία.
Η διευθύνουσα σύμβουλος της United, Victoriya Boklag, έχει σημειώσει πως θεωρεί την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας ευκαιρία ώστε από κοινού να εργαστούν για την ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και την είσοδο στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας (ως εικονικός παίκτης).
Με βάση εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς οι αναγκαίες επενδύσεις για τη Forthnet, προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική, ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική