Skip to main content

ΔΕΣΦΑ: Βασιλόπιτα για Snam, Enagas, Fluxys, Όμιλο Κοπελούζου & Damco Energy 

Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας διοργάνωσε η ΔΕΣΦΑ στις 14 Ιανουαρίου 2020, ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη εξαγορά του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ από την κοινοπραξία Senfluga. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΕΣΦΑ στην Αθήνα, παρουσία των Διευθύνοντων Συμβούλων της SENFLUGA, της Γενικής Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και εργαζομένων του ΔΕΣΦΑ από όλες τις περιφερειακές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Η κοινοπραξία SENFLUGA εκπροσωπήθηκε από τον Marco Alvera, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Snam, τον Marcelino Orejas,  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Enagas, τον Pascal de Buck, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fluxys, τον Δημήτριο Κοπελούζο, Πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Κοπελούζου και Χρήστο Κοπελούζο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Damco Energy S.A., η οποία απέκτησε πρόσφατα το 10% της Senfluga Energy Infrastructure Holding S.A. Την εκδήλωση, επίσης, τίμησε με την παρουσία της η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όλες οι εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ από τη Ρεβυθούσα, το Πάτημα, την Αμπελιά, τη Νέα Μεσημβρία, το Σιδηρόκαστρο, τη Βιστωνίδα και το Σπαθοβούνι, συνδέθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης και εργαζόμενοι του ΔΕΣΦΑ από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος. 

Χαρούμενος δήλωσε ο Marco Alevera, Διευθύνων Σύμβουλος της Snam για τον εορτασμό της επιτυχημένης ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ με την πρόταση για το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης που θα κάνει την εταιρεία ισχυρότερη και θα ενισχύσει τη συμβολή της στην Ελληνική οικονομία και τον Ευρωπαϊκό ενεργειακό μετασχηματισμό.

Ο Marcelino Oreja, Διευθύνων Σύμβουλος της Enagas έδωσε έμφαση στη βιώσιμη στρατηγική και την αυξανόμενη προοπτική της χώρας ως κόμβος φυσικού αερίου ενώ ο Pascal de Buck, Διευθύνων Σύμβουλος της Fluxys, μίλησε για πρωτοβουλίες που θα ξεκλειδώσουν τις προοπτικές της Ελλάδας ως κεντρικού κόμβου φυσικού αερίου για την Νότιο-Ανατολική Ευρώπη.

Ο Χρήστος Κοπελούζος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DAMCO Energy, αναφέρθηκε ειδικότερα στους εργαζόμενους του οργανισμού ενώ η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών σημείωσε ότι το 2020 θα είναι μια σημαντική χρονιά για το ΔΕΣΦΑ και την εξέλιξη του Φυσικού Αερίου στη χώρας μας ως ένα βασικό στοιχείο του Ενεργειακού μείγματος, στο ταξίδι προς έναν καθαρότερο και πιο βιώσιμο κόσμο. “Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για τη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθεια ανάδειξης του ΔΕΣΦΑ σε μια ενεργειακή εταιρεία-υπόδειγμα για την Ελλάδα και την ευρύτερη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη”.