Skip to main content

Υψηλότερες πτήσεις για την Aegean το πρώτο τρίμηνο

Την αύξηση των εσόδων της πέτυχε η Aegean το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ κατάφερε να μειώσει τις ζημιές της. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που ανακοίνωσε η εταιρεία, το πρώτο τρίμηνο τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου ανήλθαν στα 165,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, καθώς η επιβατική κίνηση ενισχύθηκε κατά 12% στα 2,4 εκατ. επιβάτες. 

Ο Όμιλος προσέφερε 7% περισσότερες θέσεις, πραγματοποιώντας 3% περισσότερες πτήσεις. Η μέση πληρότητα παρουσίασε σημαντική άνοδο και ανήλθε σε 81,2% από 76,8%. Η κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού ενισχύθηκε κατά 16%, με τη βάση της Αθήνας να αποτελεί την κύρια πηγή ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 18%. Στο δίκτυο εσωτερικού η κίνηση αυξήθηκε κατά 9%.  

Υπό τις συνθήκες αυτές οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους μειώθηκαν σε 30,8 εκ. ευρώ από 35,8 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 350,5 εκ. Ευρώ την  31.03.2018.

«Ξεκινήσαμε το έτος καταγράφοντας θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων και την αποτελεσματική διαχείριση της χωρητικότητας. Οι υψηλότερες πληρότητες και η βελτιωμένη αξιοποίηση του στόλου οδήγησαν σε βελτίωση του αποτελέσματος σε μια εποχικά αδύναμη περίοδο του πρώτου τριμήνου» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Γερογιάννης. Όπως είπε οι ενδείξεις για τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, παρά τη σημαντική αύξηση της χωρητικότητας του ανταγωνισμού, διαφαίνονται θετικές.

Αναφέρθηκε δε και στην πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η οποία αναγνώρισε ότι θα επηρεάσει τα κόστη της εταιρείας, παρά τις πολιτικές αντιστάθμισης κινδύνου που υιοθετεί η εταιρεία και που περιορίζει σε ένα βαθμό την άμεση επίπτωση. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Αegean και η Olympic Air μετέφεραν 13,2 εκατομμύρια επιβάτες το 2017. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2018 καλύπτει ένα δίκτυο 153 προορισμών, 122 εξωτερικού και 31 εσωτερικού σε 44 χώρες.

Η Αegean, που είναι μέλος της αεροπορικής συμμαχίας, STAR ALLIANCE, τον Μάρτιο του 2018 υπέγραψε προσύμφωνο (Memorandum of Understanding) με την εταιρεία Airbus για την απόκτηση έως 42 συνολικά αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Α320neo.