Skip to main content

Στρατηγική συμφωνία Eurobank – Santander για τις εξαγωγικές εταιρείες

Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με την ισπανική τράπεζα Santander υπέγραψαν η Eurobank και το Exportgate, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Go in Crete».

Η συμφωνία των δύο πλευρών δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές και κυπριακές εταιρείες -μέλη του Exportgate.gr- να ενταχθούν στο «Eurobank Trade Club» και μέσω αυτού να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα διεθνές επιχειρηματικό ηλεκτρονικό δίκτυο, το οποίο στην παρούσα φάση αποτελείται από 16 τράπεζες σε 21 διαφορετικές χώρες.

Διεθνείς τράπεζες, όπως η Nordea και η Rabobank, συμμετέχουν ήδη στο εν λόγω δίκτυο, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες από 30 χώρες -εντός του 2017- καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγορών.

Η Eurobank, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της συμφωνίας, θα εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του συγκεκριμένου δικτύου τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του «Eurobank Trade Club», οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε 11.000 εταιρείες – πελάτες διεθνών τραπεζών.

Μάλιστα, τα επόμενα τρία χρόνια, ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 50.000 και να καλύψει σχεδόν το σύνολο των σημαντικότερων αγορών της παγκόσμιας οικονομίας.

naftemporiki.gr