Skip to main content

Σε 15 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς την ΕΥΑΘ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών προς την ΕΥΑΘ, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιάννης Κρεστενίτης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης.

Μεταξύ των οφειλετών συγκαταλέγονται και οι δήμοι Δέλτα και Θερμαϊκού, με συνολικά χρέη ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Ως προς την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων, ο επικεφαλής της ΕΥΑΘ δήλωσε ότι έχουν υιοθετηθεί δύο διαφορετικές τακτικές, καθώς μόνο στους συστηματικούς κακοπληρωτές επιβάλλεται διακοπή της υδροδότησης.

Την ίδια ώρα, όπως υποστήριξε, οι συνολικές επενδύσεις που προγραμματίζονται έως και το 2023, ανέρχονται σε 166 εκατ. ευρώ και στοχεύουν στην επέκταση της εγκατάστασης νερού και στο «άνοιγμα» της εταιρείας σε νέες περιοχές.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη της ΕΥΑΘ για το σύνολο του 2016, ανήλθαν σε 12,45 εκατ. ευρώ και ο τζίρος σε 73,3 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση έχει προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,114 ευρώ/μετοχή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.