Skip to main content

Συμμετοχή της ΕΤΕ στο εταιρικό κεφάλαιο της mist.io

Τη συμμετοχή της στο εταιρικό κεφάλαιο της «mist.io» ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

H «mist.io» είναι μία πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες πληροφορικής μεσαίων και μεγαλύτερων επιχειρήσεων να διαχειριστούν ολόκληρη την υποδομή των συστημάτων τους μέσα από μία μόνο οθόνη.

Yποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριακών και τεχνολογικών υποδομών, το οποίο περιλαμβάνει δημόσια και ιδιωτικά clouds, containers, hypervisors και bare metal servers. Οι πελάτες απολαμβάνουν ταχύτερο χρόνο διάθεσης των υπηρεσιών τους στην αγορά (ΤΤΜ) με νέες εκδόσεις λογισμικού, βελτίωση της ασφάλειας, και μείωση του κόστους διαχείρισης.

Η «mist.io» επικεντρώνεται σε μια παγκόσμια αγορά που αναπτύσσεται δυναμικά με ταχύτατους ρυθμούς, αυτής των υβριδικών πληροφορικών συστημάτων (hybrid IT management). Στοχεύει σε μία αγορά 6 δισ. ευρώ αναπτύσσοντας ποσοστά παρόμοια με αυτά των υπηρεσιών δημόσιου και ιδιωτικού cloud με σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) περίπου στο 25% μέχρι το 2019.

Σήμερα, η εταιρία απασχολεί 13 υπαλλήλους στην Ελλάδα και δύο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πελάτες της περιλαμβάνουν εταιρείες τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κυρίως από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ευρώπη.

naftemporiki.gr