Skip to main content

Δέσμευση Κατρούγκαλου για στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ηλεκτρονικής

Για τη στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ηλεκτρονικής Αθηνών δεσμεύθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνάντηση που είχε μαζί τους μετά το «λουκέτο».

«Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε την πάγια δέσμευση του υπουργείου για την υποστήριξη του δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη την φάση εξέλιξης της πτωχευτικής διαδικασίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των εργαζομένων, ενεργοποιώντας προγράμματα που έχει στην διάθεσή του (όπως το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης).

Επίσης, συνέστησε τους εργαζομένους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ασκήσουν ένδικα μέσα για την αξιοποίηση νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που διασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους ιδίως δε τις αποζημιώσεις.

Τέλος, το υπουργείο Εργασίας διευκρίνισε ότι η τριμερής συμφιλιωτική διαδικασία που είχε προγραμματιστεί για τις 11:00 π.μ.  δεν πραγματοποιήθηκε, αφού η εταιρεία δεν παρουσιάστηκε καθώς το αίτημά της για πτώχευση έγινε δεκτό και ήδη ορίστηκε σύνδικος.