Skip to main content

Στην τελική ευθεία η Εθνική Ασφαλιστική

Από την έντυπη έκδοση 

Κρίσιμη θα είναι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας στις 25 Απριλίου.

Η συνεδρίαση αυτή θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν σε ό,τι αφορά την Εθνική Ασφαλιστική. 

Η διοίκηση της τράπεζας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως ένας από τους βασικούς μετόχους θα επιλέξουν αν και κατά πόσο προχωρούν σε δεύτερη φάση του υπάρχοντος διαγωνισμού οπότε και ακολουθεί η διαπραγμάτευση με τη Fosun ή επαναπροκηρύσσουν νέο διαγωνισμό.

Ας σημειωθεί πως δεν υπάρχει πρόβλεψη σε κάποια σύμβαση του διαγωνισμού που να διευκρινίζει ρητώς ποια διαδικασία ακολουθείται στην περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τον κατ’ αρχήν προτιμητέο επενδυτή που ήταν η Exin.

H Fosun «διεκδικεί» για τον εαυτό της περίοδο αποκλειστικότητας στις διαπραγματεύσεις, χωρίς πάντως κάτι τέτοιο να έχει αποφασιστεί από πλευράς Εθνικής Τράπεζας.

Ας σημειωθεί ωστόσο ότι, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, για την Εθνική Ασφαλιστική είναι πιθανόν η οποιαδήποτε περαιτέρω διεκδίκηση να αποτελέσει κινεζική υπόθεση, αφού ως έτερος διεκδικητής εμφανίζεται η Gongbao.

Και ενώ όλα αυτά θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της τράπεζας στις 25.04.18, δεν αποκλείεται το ίδιο διοικητικό συμβούλιο να συζητήσει και να αποφασίσει, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων της τράπεζας το οποίο εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο περιορισμού του κόστους.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες, θα είναι στοχευμένο σε περιορισμένο αριθμό ατόμων και δεν θα απευθύνεται ανοιχτά σε όλο το προσωπικό της τράπεζας.