Skip to main content

Ενισχύει τις εξαγωγές της η Παπαστράτος

Εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Παπαστράτος στην Ελλάδα αλλά και την κάλυψη των εξαγωγικών αναγκών της Philip Morris International αποτελεί η νέα επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Όπως τόνισε η διοίκηση σε συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους, η εγκατάσταση επτά νέων γραμμών παραγωγής και μίας νέας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας καπνού, που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2015, θα επιτρέψει τη μεταφορά παραγωγής στην Ελλάδα και θα μετατρέψει το εργοστάσιο της Παπαστράτος σε εξαγωγικό κέντρο, με το 60% της παραγωγής να κατευθύνεται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση, οι εξαγωγές της εταιρείας είναι εξασφαλισμένες καθώς έχει συμφωνηθεί να απορροφούνται από θυγατρικές της Philip Morris, ενώ οι νέες επενδύσεις χρηματοδοτούνται πλήρως από τον μητρικό όμιλο.

Σημειώνεται ότι η Παπαστράτος ολοκλήρωσε την περυσινή χρονιά με αύξηση πωλήσεων και βελτίωση τελικών αποτελεσμάτων, ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης ενίσχυσε το μερίδιό της. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 800 εργαζόμενους, ενώ απορροφά πάνω από το 50% της εγχώριας παραγωγής σε καπνά ανατολικού τύπου.

Ο πρόεδρος της Παπαστράτος ΑΒΕΣ, Νικήτας Θεοφιλόπουλος, τόνισε ότι η εταιρεία συνεχίζει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, υλοποιώντας επενδύσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν προχώρησε σε μειώσεις μισθών ούτε προσωπικού. Εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας, παρά το γεγονός ότι η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη και οι διαπραγματεύσεις κρίσιμες, όπως είπε.

Η οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον κ. Θεοφιλόπουλο, έχει επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο, ενώ σοβαρό πρόβλημα συνεχίζει να αποτελεί η υπερφορολόγηση καπνικών προϊόντων και το παράνομο εμπόριο καπνού. Αναφορικά με το θέμα του λαθρεμπορίου, τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη που είπε ότι θα πατάξει το λαθρεμπόριο στα τσιγάρα και αυτό σημαίνει ότι έχει βάλει το θέμα στην ατζέντα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Θεοφιλόπουλος, το κράτος σε ετήσια βάση έχει απώλειες φορολογικών εσόδων ύψους 800 εκατ. ευρώ από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και του χύμα καπνού.

Πηγή: ΑΜΠΕ