Skip to main content

Dimand: Οι κινήσεις που φέρνουν την… αναγέννηση – Πώς έβγαλε 80 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο μήνες

PYRGOS PIREA, DIMAND, 13DEC2022

Επί προσωπικού: Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος βλέπει την αξία της Dimand να εκτινάσσεται στα 250 εκατ. ευρώ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δραστηριοποιείται σ’ έναν κλάδο, όπως αυτός του real estate, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχοντας μια σταθερή υποαπόδοση σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να τον εμποδίζει από το να αποκομίζει σημαντικές υπεραξίες.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Ανδριόπουλο της Dimand, ο οποίος εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκεται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Κι αυτό χάρη αφενός στα μεγάλα deals, αφετέρου στις μετοχικές ανακατατάξεις, οι οποίες έχουν φέρει… φρέσκο αέρα στην εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.

Η αρχή έγινε δύο 24ώρα πριν την έλευση του 2026, όταν ο έμπειρος επιχειρηματίας αποφάσισε να πάτησε το κουμπί του «sell» για το εμβληματικό κτήριο του Μινιόν, στην Πατησίων, το οποίο μεταβιβάστηκε στην Alpha Bank έναντι 36,7 εκατ. ευρώ.

O Δημήτρης Ανδριόπουλος

Επρόκειτο για μία από τις πολλές αποεπενδύσεις που αναμένεται να τρέξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Άλλωστε, στην… ουρά φαίνεται ότι βρίσκονται α) ο Πύργος του Πειραιά, όπου σήμερα η Dimand κατέχει το 70%, β) το κτήριο της ΕΕΔΕ στα Κάτω Πατήσια και γ) το «Di Terna» του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Μαρούσι.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις, εφόσον καταστούν πράξη, αναμένεται να φέρουν πρόσθετες ταμειακές ροές άνω των 30 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας ένα σημαντικό «καύσιμο» για την επόμενη ημέρα.

Οι πωλήσεις μετοχών

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις νέες επενδύσεις σε Κάμπα Αττικής και Γούρνες Ηρακλείου, έχουν αναζωπυρώσει το χρηματιστηριακό ενδιαφέρον για την εταιρεία. Κι αυτή η ευκαιρία δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, ο οποίος σήμερα εξακολουθεί να ελέγχει περισσότερο από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας προχώρησε στη μεταβίβαση διαδοχικών πακέτων, μεγέθους 877.000 μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν στο 4,6% του μετοχικού κεφαλαίου. Ανάμεσα στους αγοραστές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάκτωρ του Χένρι Χόλτερμαν, ο οποίος φέρεται να απέκτησε κάτι περισσότερο από 400.000 τεμάχια.

Υπεραξίες 70 εκατ. ευρώ

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες (deals και πακέτα), όπως είναι εύλογο, έχουν φέρει την… αναγέννηση στη μετοχή της Dimand, η οποία (παρότι υπολείπεται της IPO του 2022), φιγουράρει στα καλύτερα επίπεδα από το 2023, δηλαδή στα 13,3 ευρώ, έχοντας τρέξει με +44% στο τελευταίο δίμηνο και με +18% στο 2026.

Το αποτέλεσμα είναι η αξία της εταιρείας να βρίσκεται στην περιοχή των 250 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο Δημήτρης Ανδριόπουλος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια υπεραξία σχεδόν 80 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Νοέμβριο, δηλαδή λίγο πριν την ανακοίνωση του deal για το Μινιόν.

Ο νέος billionaire του Χρηματιστήριου «παίζει μπάλα» στη Μεσσηνία

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.