Skip to main content

Deloitte: Eνίσχυση του Brainzone στην Πάτρα

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Τέσσερις νέες ομάδες καινοτομίας

Με τέσσερις νέες ομάδες ενισχύθηκε το Brainzone, το κέντρο καινοτομίας της Deloitte στην Πάτρα, μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου του StartUp Acceleration Program της εταιρείας.

Ειδικότερα, στον δεύτερο κύκλο λειτουργίας του προγράμματος, έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση προς τη start-up κοινότητα της Πάτρας, επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν τέσσερις ομάδες οι οποίες συνεργάστηκαν στενά με συμβούλους και μέλη του ευρύτερου συνεργατικού δικτύου της Deloitte. Μέσω στοχευμένης καθοδήγησης, εργαστηρίων και mentoring, οι συμμετέχοντες διαμόρφωσαν τα επιχειρηματικά τους πλάνα, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους και προσεγγίζοντας δυνητικούς επενδυτές.

Οι τέσσερις ομάδες που διακρίθηκαν σε αυτόν τον κύκλο παρουσίασαν καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις με άξονα την τεχνολογία:

  • AimaLabs: Μια λύση τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση περιφερικών αιμοσφαιρίων, επιτρέποντας άμεσες και ακριβείς διαγνώσεις στο σημείο φροντίδας, από την κα Βασιλική Βλαχά, Ιατρό, Διδάκτωρ Ιατρικής, Παιδο-αιματολόγο – Παιδο-ογκολόγο.
  • Mismatch: Ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο για τη μετάδοση αγώνων μπάσκετ μικρής κλίμακας, που ενισχύει την εμπειρία των φιλάθλων μέσω δημιουργίας περιεχομένου, από τον κ. Λουκά Λεονάρδο, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (integrated Master), Επιχειρηματία.
  • MyGaia: Μια καινοτόμος πρόταση που εισάγει την αεροπονία στη γεωργία, με στόχο τη βιώσιμη και αποδοτική καλλιέργεια, από τον κ. Χρήστο Ξουρή, Υποψήφιο Διδάκτορα στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με εξειδίκευση στις εφαρμογές μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) στη Γεωργία, Επιχειρηματία.
  • Quetz Lab: Εκπαιδευτική πλατφόρμα συμμόρφωσης με στοιχεία gamification, σχεδιασμένη για να κάνει την εκπαίδευση πιο διαδραστική και ενδιαφέρουσα, από την κα Ειρήνη Ιωαννίδου, Υποψήφια Διδάκτορα στον τομέα των Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών, των Τεχνικών Παιγνιοποίησης (gamification) και της Ανάλυσης Μαθησιακών Δεδομένων (learning analytics) στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση, Επιχειρηματία και Διευθύντρια Δημιουργικού.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση των νεοσύστατων επιχειρήσεων και πανεπιστημιακών ομάδων της ευρύτερης περιοχής, μέσω του προγράμματος που προσφέρει εξειδικευμένη καθοδήγηση, πρόσβαση σε δίκτυο μεντόρων, θεματικά εργαστήρια και ευκαιρίες δικτύωσης. Σκοπός είναι η μετατροπή καινοτόμων ιδεών σε ώριμες, βιώσιμες λύσεις με απήχηση στην ελληνική και την παγκόσμια αγορά.

Οι ομάδες παρουσίασαν τα τελικά τους projects σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Brainzone την Πέμπτη 17 Ιουλίου, παρουσία στελεχών της Deloitte και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας της Πάτρας, αλλά και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση μεταξύ του Χάρη Μυγδάλη, Chief Information & Digital Officer της Attica Bank, του Νίκου Χριστοδούλου, Partner, Technology & Transformation Leader της Deloitte, και της Κατερίνας Γλαβά, Partner,Deloitte Engineering, AI & Data Leader. Το κοινό είχε την ευκαιρία να αντλήσει πολύτιμες πληροφορίες γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη στρατηγική καινοτομία.

Ο δεύτερος κύκλος χτίζει πάνω στην επιτυχία του πρώτου κύκλου κατά τον οποίο τουλάχιστον μία start-up εξασφάλισε διεθνή χρηματοδότηση από Funds στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία δεύτερη συμμετείχε σε κορυφαίο παγκόσμιο acceleration πρόγραμμα στις ΗΠΑ και αρκετές ομάδες εξασφάλισαν συνεργασίες και συμμετοχή σε σημαντικά τεχνολογικά συνέδρια. Σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδούλου, Technology & Transformation Leader στην Deloitte «με το StartUp Acceleration Program δεν υποστηρίζουμε απλώς την καινοτομία, την καλλιεργούμε. Oι ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν αποκτούν απλώς γνώσεις – αποκτούν πρόσβαση σε πραγματικά δίκτυα, ευκαιρίες και συνεργασίες και λαμβάνουν άμεση και διαρκή καθοδήγηση από στελέχη με εμπειρία στην αγορά εργασίας. Αυτό είναι το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε ενεργά στη διαμόρφωσή του».

Καθ’ όλη τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση του StartUp Acceleration Program, οι συμμετέχοντες συνεχίζουν να αναπτύσσουν δεξιότητες, να ενισχύουν τα δίκτυά τους και να προσεγγίζουν επενδυτές. Η άμεση εμπλοκή της ηγετικής ομάδας της Deloitte αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα, διασφαλίζοντας ουσιαστική καθοδήγηση και προστιθέμενη αξία σε κάθε στάδιο. Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον τρίτο κύκλο του προγράμματος θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.