Ένα πρώτο στίγμα για την επόμενη ημέρα της Ελλάκτωρ, μετά τη γενναία αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου και τη διπλή επιστροφή κεφαλαίου (174 εκατ. ευρώ το 2024 και 295 εκατ. ευρώ το 2025), επιχειρεί να δώσει ο Ευθύμης Μπουλούτας, ο οποίος την τελευταία 4ετία «τρέχει» σε καθημερινή βάση την ιστορική εισηγμένη.
Ο έμπειρος manager, ο οποίος έχει ένα «βαρύ» βιογραφικό 35 ετών σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις, ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, «ποντάροντας» στο τρίπτυχο υποδομές – ακίνητα – τουρισμός κι αφήνοντας οριστικά στο… παρελθόν τον κατασκευαστικό κλάδο.
Το κουμπί του… restart
Με βασικό άξονα την τρέχουσα επένδυση στη Μαρίνα Αλίμου αλλά και το γεμάτο ταμείο από τις διαδοχικές πωλήσεις κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων, όπως η Anemos, το Smart Park, η ΑΚΤΩΡ Κατασκευές, η Ηλέκτωρ κι αισίως η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ο Ευθύμης Μπουλούτας φαίνεται ότι βρίσκεται στην αρχή ενός νέου επενδυτικού κύκλου, ο οποίος έχει ως βασικό στόχο να δημιουργήσει μια σταθερή βάση ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια αλλαγή… σελίδας, μετά την αποχώρηση της Ελλάκτωρ από τους κλάδους των κατασκευών και των παραχωρήσεων, οι οποίοι επί σειρά ετών αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της εισηγμένης.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια, ο έμπειρος CEO, ο οποίος μην ξεχνάμε ότι είναι απόφοιτος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με διδακτορικό από το ΜΙΤ και μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Stanford, έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη του βασικού μετόχου, δηλαδή του Χένρι Χόλτερμαν (ελέγχει το 52,6%), ο οποίος παραμένει προσηλωμένος στο project της Ελλάκτωρ.
Μάλιστα, η παραπάνω πεποίθηση έχει ισχυροποιηθεί περαιτέρω μετά και την πρόσφατη εγκατάλειψη της προσπάθειας του Ολλανδού να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της Alpha Bank.
«Όπλο» η εμπειρία
To γεγονός ότι ο Ευθύμιος Μπουλούτας έχει μια πολύπλευρη επαγγελματική εμπειρία από τις τράπεζες και το asset management έως τα τρόφιμα, τις αερομεταφορές και την υγεία, αναμφίβολα, προσδίδει ένα έξτρα πλεονέκτημα στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της εισηγμένης, η οποία σήμερα αποτιμάται από το Χρηματιστήριο Αθηνών σχεδόν στα 470 εκατ. ευρώ.
Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι ο σημερινός CEO της Ελλάκτωρ «έφτιαξε» το όνομά του κατά κύριο λόγο στη χρυσή εποχή της MIG, αποτελώντας το «δεξί χέρι» του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου και «τρέχοντας» ένα πολυδιάστατο όμιλο επιχειρήσεων -από τη Marfin Popular Bank και τη Vivartia έως την Ολυμπιακή Αεροπορία.
Ο άνθρωπος που «έφτιαξε» τη μεγαλύτερη τράπεζα σε Ελλάδα και Κύπρο
(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)