Skip to main content

Μασκ: Ρίχνει τις τιμές στο Cybertruck της Tesla μετά την πτώση στην Wall Street

Η Tesla ανακοίνωσε τεράστιες εκπτώσεις στο μοντέλο Cybertruck λίγες ώρες μετά τη δημόσια αντιπαράθεση του  Έλον Μασκ, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων , ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει δάνεια με μηδενικό επιτόκιο για όσους αγοράσουν το Cybertruck, μετά από πτώση κατά 14% της μετοχής της την Πέμπτη.

 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Electrek, που παρακολουθεί τα ηλεκτρικά οχήματα, αυτό ισοδυναμεί με έκπτωση 10.000 δολαρίων.

Νέοι εχθροί για την εταιρεία

Αν και η Tesla είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, κατά το τελευταίο έτος υπέστη μείωση της δημοτικότητάς της λόγω της στενής σχέσης του Μασκ με την κυβέρνηση Τραμπ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να ταυτιστεί περισσότερο με τους υποστηρικτές του διδύμου ενώ οι πολίτες που ήταν αντίθετοι πούλησαν και, σε πολλές περιπτώσεις, κατέστρεψαν τα οχήματα.

Η τωρινή διαμάχη σημαίνει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έκανε εχθρό μια ακόμη σημαντική πολιτική ομάδα, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις.