Skip to main content

Παντελιάδης (Metro): Σκεπτικισμός για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας

Κάποια από τα μέτρα, όπως το περιθώριο κέρδους μειώνουν την ανταγωνιστική λειτουργία της αγοράς» ανέφερε.

Με την ευχή «η οικονομία της χώρας κάποια στιγμή να φτάσει να είναι το ίδιο επιτυχημένη με τον αθλητισμό της και τις επιδόσεις του» ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης επικεφαλής του ομίλου Metro ΑΕΒΕ και πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας την συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί σε εκπροσώπους του τύπου.

Αμέσως μετά, ωστόσο, στάθηκε στο έντονα «παρεμβατικό περιβάλλον» στο οποίο δραστηριοποιείται ο κλάδος επισημαίνοντας 8 διατάξεις κατά της ακρίβειας, από τις οποίες μόνο μια (σ.σ. η μόνιμη μείωση τιμής 5%) ολοκληρώνεται 1η Ιουνίου και δεν ανανεώνεται.

Εκφράζοντας σκεπτικισμό για την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών παρεμβάσεων στην αγορά, εκτίμησε ότι τα μέτρα θα έπρεπε να αρθούν το συντομότερο δυνατό. «Κάποια από τα μέτρα, όπως το περιθώριο κέρδους μειώνουν την ανταγωνιστική λειτουργία της αγοράς» ανέφερε.

Σχετικά με το ζήτημα έχει ανοίξει σε κοινοτικό επίπεδο και αφορά στους γεωγραφικούς περιορισμούς από πολυεθνικές επιχειρήσεις σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας όρος σε καμία συμφωνία ο οποίος να μας εμποδίζει να κάνουμε παράλληλες εισαγωγές» ενώ για τις ακριβότερες τιμές ανά χώρα εκτίμησε: «Εάν κοιτάξει κανείς τις τιμές καταλόγου αναμφίβολα συμβαίνει, αλλά στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλές προσφορές. Οι βόρειες αγορές έχουν πολύ λιγότερες προσφορές και μικρότερη τιμή καταλόγου. Αυτό που έχει σημασία είναι η μέση τιμή. Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις ακριβότερων προϊόντων, αλλά δεν είναι μια γενική τάση της αγοράς στο σύνολο των προϊόντων που πωλούν οι πολυεθνικές».

Στηρίζει Θεοδωρόπουλο

Στο μεταξύ, ενόψει των εκλογών της 18 Ιουνίου για την προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο κ. Παντελιάδης, ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Σπ. Θεοδωρόπουλου σημειώνοντας: «Είμαι προφανώς επηρεασμένος από την μακρόχρονη επαγγελματική γνωριμία μου με τον κ. Θεοδωρόπουλο. Είναι ένας άνθρωπος πολύ ευθύς και έχω εκτιμήσει όλη την πορεία και την επιχειρηματική του σταδιοδρομία και πιστεύω ότι είναι πιο κατάλληλος για την προεδρία του ΣΕΒ. Ομολογώ, όμως, λόγω της δουλειάς μου που δεν έχω σχέση με τα φάρμακα, δεν γνωρίζω την  σταδιοδρομία της κυρίας Τσέτη και δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για το εάν είναι κατάλληλη ή όχι».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παντελιάδης θα είναι υποψήφιος για μέλος στο δ.σ. του Συνδέσμου.