Skip to main content

Ενισχυτές της ζυθοποιίας το κλίμα, ο τουρισμός, τα αθλητικά

Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ανάλογα με την πορεία της αγοράς κινούνται και οι φετινές επιδόσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, που παραμένει σε θετική ρότα

«Δροσίζεται» η εγχώρια αγορά μπίρας, καθώς οι εκτιμήσεις του κλάδου διαβλέπουν ότι φέτος η πορεία της κατανάλωσης θα κινηθεί σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Το 2023, σε όρους όγκου πωλήσεων η κατανάλωση διαμορφώθηκε κοντά στα 4 εκατ. εκατόλιτρα. «Ο καιρός φέτος έχει βοηθήσει, ενώ αναμένεται και η εισροή του τουρισμού, αλλά και τα αθλητικά γεγονότα, που εκτιμάται ότι θα εισφέρουν στην τόνωση της αγοράς» ανέφερε χθες στο περιθώριο εκδήλωσης ο κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, προσθέτοντας ότι «η κατηγορία έχει αντισταθεί στον πληθωρισμό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας δεν έχουν αυξήσει το μερίδιό τους, εξέλιξη που αποτελεί δείγμα καλής διαχείρισης από πλευράς επώνυμων σημάτων».

Ανάλογα με την πορεία της αγοράς κινούνται και οι φετινές επιδόσεις της Αθηναϊκής, που παραμένει σε θετική ρότα και εκτιμάται ότι θα εμφανίσει βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με πέρυσι. Σε ό,τι αφορά το πεδίο των τιμών, ο επικεφαλής του leader του κλάδου ανέφερε πως δεν δρομολογούνται νέες ανατιμήσεις φέτος.

Σημειώνεται ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είχε προχωρήσει σε ήπιες αυξήσεις της τάξεως του 2%.

Πρωτοβουλία

Στο μεταξύ, χθες παρουσιάστηκε μια σημαντική πρωτοβουλία της Αθηναϊκής και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορά το νέο πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας «Έξυπνη Σπορά», στόχος του οποίου είναι να προσφέρει στους παραγωγούς μια ψηφιακή πλατφόρμα γεωργίας ακριβείας, υπολογισμού άνθρακα και εκτίμησης παραγωγής για την καλλιέργεια κριθαριού, με δυνατότητα επέκτασης και άμεσης εφαρμογής σε άλλες αροτραίες καλλιέργειες και περιοχές της χώρας.

Ως αφετηρία του έργου επιλέχθηκε η περιοχή της Θεσσαλίας, η ενίσχυση της οποίας αποτελεί, όπως σημείωσε ο κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης, προτεραιότητα, τόσο για τη σημασία της για τον αγροτικό τομέα της Ελλάδας όσο και για την ανάγκη προστασίας της από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Σημειώνεται ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, που υλοποιεί εδώ και 16 χρόνια, συνεργάζεται με περισσότερους από 2.000 καλλιεργητές σε όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιεί 100% ελληνικό κριθάρι για όλα τα τοπικώς παραγόμενα προϊόντα της.