Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το περιθώριο 31% στη Mytilineos και τα χαμηλά 5μηνου στη Fourlis

Φωτ. EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Περιθώριο 31%: Στα 48,6 ευρώ ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή της Mytilineos η AXIA, προσβλέποντας σ’ ένα ανοδικό περιθώριο άνω του 30% σε βάθος 12μήνου και επαναλαμβάνοντας τη σύσταση «buy». Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι τρέχουσες προβλέψεις για την εταιρική κερδοφορία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Όμιλος διαπραγματεύεται με δείκτη P/E στο 8x για φέτος και στο 7,3% για το 2025. Ας σημειωθεί ότι η σημερινή χρηματιστηριακή αξία της Mytilineos ανέρχεται στα 5,2 δισ. ευρώ.

Αλλαγές: Σειρά διοικητικών και οργανικών αλλαγών ανακοίνωσε η Fourlis Συμμετοχών, με σημαντικότερη όλων την ανάθεση του ρόλου της Οικονομικής Διευθύντριας στην Τέσσυ Λάτσου. Σίγουρα, τα περιθώρια βελτίωσης είναι σημαντικά, με την αγορά να περιμένει άμεσα αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε ότι η μετοχή της εταιρείας στο Χ.Α. βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 5μήνου, ενόσω η κεφαλαιοποίησή της έχει περισταλεί κοντά στα 200 εκατ. ευρώ.

Ράλι: Το εντυπωσιακό ράλι συνεχίζει η μετοχή της Doppler στην Εναλλακτική Αγορά, η οποία χθες εκτοξεύθηκε στο +9,6% και το 1,36 ευρώ, διευρύνοντας στο +36% τη φετινή μεταβολή. H πρόσφατη ανακοίνωση για την απόκτηση του 35% των μετοχών από το SMERC του Νίκου Καραμούζη φαίνεται ότι παρέχει ώθηση στην εισηγμένη, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία πλησιάζει πλέον τα 15 εκατ. ευρώ.

Μέρισμα: Τη διανομή μερίσματος 3,6 εκατ. ευρώ από τη χρήση του 2023 αποφάσισε η τακτική Γ.Σ. των μετόχων της Μοτοδυναμικής Α.Ε. Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί σε 0,12 ευρώ ανά μετοχή (μικτά), το οποίο προσαυξάνεται στο 0,1219 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό ιδίων μετοχών. Η αποκοπή του δικαιώματος θα λάβει χώρα την Τρίτη 28η Μαΐου, ενώ η πληρωμή θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)