Skip to main content

Space Hellas: Βλέπει αύξηση εσόδων και κερδών – Ανεκτέλεστο 150 εκατ. ευρώ 

Τα τελευταία 9 χρόνια έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ

Σε ηγετική θέση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς, στη δημιουργία λύσεων και υπηρεσιών με σημαντική προστιθέμενη αξία, στην αύξηση της κερδοφορίας, στη δημιουργία νέων ροών εσόδων καθώς και στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών με άνοιγμα και στις διεθνείς αγορές, εστιάζει η διοίκηση της Space Hellas.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία τα τελευταία 9 χρόνια έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ που αφορούν εξαγορές και παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας.

Παράλληλα έχει δημιουργήσει 10 Space Hubs σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στις πόλεις Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Βέροια, Καρδίτσα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα.  Η εταιρεία διαθέτει ανεκτέλεστο έργων ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Πού δίνεται έμφαση

Όπως τονίστηκε από τη διοίκηση κατά την παρουσίαση στους αναλυτές, έμφαση δίδεται για τα επόμενα έτη στην αναπτυξιακή πορεία της Space Hellas με τις εταιρίες του Ομίλου, SingularLogic στο χώρο του λογισμικού, τη SenseΟne στο ΙoΤ, τη Web-IQ στο Open Source Intelligence και την AgroApps στο Smart Agriculture.

Για το 2024 η διοίκηση βλέπει αύξηση εσόδων και EBITDA, λανσάρισμα νέων προϊόντων λογισμικού και υπηρεσιών. Επίσης βλέπει ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα της ενέργειας. Ωστόσο αρνητικοί παράγοντες αποτελεί το έλλειμμα εξειδικευμένου προσωπικού, το υψηλό γεωπολιτικό ρίσκο, και το υψηλό χρηματοικονομικό κόστος.