Skip to main content

ΟΤΕ: Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών μεταφέρεται στην οδό Πατησίων 85

Στόχος είναι σε 3 με 4 χρόνια να παραδοθεί στο κοινό ένα σύγχρονο μουσείο 5.000 τ.μ.

Την απόφαση να μεταφέρει το Μουσείο των Τηλεπικοινωνιών στο κέντρο της Αθήνας, και ειδικότερα στην οδό Πατησίων 85, εκεί που άλλοτε ήταν τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης (ΥΜΑ – Υπεραστικό Μέγαρο Αττικής), έλαβε ο ΟΤΕ.

Το έργο βρίσκεται στο στάδιο των μελετών. Στόχος είναι σε 3 με 4 χρόνια να παραδοθεί στο κοινό ένα σύγχρονο μουσείο 5.000 τ.μ., που θα συνδυάζει την ιστορία των Τηλεπικοινωνιών με σύγχρονους τρόπους προσέγγισης με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Θα περιλαμβάνει αίθουσες για εκδηλώσεις, καθώς και χώρο εστίασης στον υψηλότερο όροφο.

Σήμερα το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ βρίσκεται στη Κηφισιά. Την τελευταία δεκαετία έχει δεχθεί περί τις 300.000 επισκέψεις, εκ των οποίων περίπου οι 200.000 ήταν ψηφιακές. Το 90% των συλλογών του έχουν ψηφιοποιηθεί, μια εργασία που ξεκίνησε το 2014.

Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, πριν λίγη ώρα κατά την παρουσίαση του έργου του νέου Μουσείου, «η ιστορία της τεχνολογικής εξέλιξης της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με τον ΟΤΕ».

Το Μουσείο ουσιαστικά επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε η ιστορία του ΟΤΕ, σε ένα από τα πρώτα του κτήρια, το οποίο ανακατασκευάζεται στο εσωτερικό του (η πρόσοψη θα διατηρηθεί ως έχει), αλλά και σε ένα καίριο σημείο της πόλης, πολύ κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο των Αθηνών.