Skip to main content

AS Company: Πρόταση για διανομή μικτού μερίσματος 0,13684 ευρώ/μετοχή

Φωτ. AS Company

Επένδυση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ σε τουριστικά ακίνητα στην Κρήτη

Πρόταση για διανομή μικτού μερίσματος ύψους 0,13684 ευρώ ανά μετοχή, υψηλότερο κατά 18,2% από την αντίστοιχη διανομή της περσινής χρήσης, προτίθεται να διατυπώσει η διοίκηση της εισηγμένης «AS EMΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η/Υ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Α.Ε.» στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας.

Η εισηγμένη προχώρησε στη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023 τονίζοντας πως πέτυχε ιστορική κερδοφορία που ανήλθε σε 5,95 εκατ. ευρώ, καθώς και ιστορικά υψηλές πωλήσεις σε επίπεδο Ομίλου, οι οποίες ανήλθαν σε 28,7 εκατ. ευρώ, διατηρώντας το μερίδιο της αγοράς στον κλάδο των παιδικών παιχνιδιών, διαθέτοντας καινοτόμα προϊόντα, συνδυάζοντας ποιότητα και προσιτή τιμή.

Παράλληλα, η αύξηση του συντελεστή μικτού κέρδους και οι θετικές υπεραξίες των ομολόγων συνετέλεσαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να διαμορφωθούν σε 5,954 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 81,32%. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 4,533 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 75,64%. Η συμμετοχή των θυγατρικών στις πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκε στο 16% με την συμμετοχή στα κέρδη προ φόρων στο 14,3%.

Στρατηγική

Η εταιρία, όπως τονίζει, εστιάζει στην ψηφιακή αναδιάρθρωση και αναβάθμιση, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της και συνεχίζει να επικεντρώνεται στη παροχή των αναγκαίων ψηφιακών εργαλείων στους πελάτες της, με έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Στους βασικούς στόχους της Διοίκησης περιλαμβάνονται η βελτίωση της κερδοφορίας, η διασφάλιση της ρευστότητας και η διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στον κλάδο των παιχνιδιών.

Παράλληλα, δε, η ενεργή αναζήτηση ευκαιριών για αύξηση του κύκλου εργασιών, είτε μέσω εξαγορών, είτε με δραστηριοποίηση σε παρεμφερείς κλάδους, παραμένει προτεραιότητα της AS COMPANY AE. Στο πλαίσιο της αποδοτικότερης διαχείρισης των κινδύνων, η Διοίκηση επέλεξε να επενδύσει μέρος της ρευστότητάς της στην απόκτηση ακινήτων που προσφέρονται για τουριστική εκμετάλλευση στην Κρήτη. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 3,996 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως η θωράκιση της ρευστότητας, η επίτευξη κερδοφόρων αποτελεσμάτων και η διατήρηση της ισχυρής ανταγωνιστικής θέσης αποτέλεσαν βασικές επιδιώξεις της Διοίκησης της «AS EMΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η/Υ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Α.Ε. για τη χρήση 2023.